Betnavska cesta 120, 2000 Maribor, Slovenia
059/083-052 | 041/918-346

Tisk na majice

Poznamo več vrst tiska na majice. Vsaka vrsta tiska ima tudi posebne značilnosti in zahteve, ki pa se pogosto med seboj izključujejo. Zato je pomembno, da spoznate različne tehnike in se lahko tako odločite, kakšno vrsto tiska bi želeli za svoje majice.

  1. Sitotisk – primeren za velike količine majic, saj so začetni stroški visoki, kasnejši stroški tiska na posamezno majico pa so zelo nizki. Je zelo prijeten na otip in ima tudi dolg rok obstojnosti.
  2. Preslikači – tisk na majice s preslikači je cenovno dokaj ugoden, vendar ima slabost, da gre za tisk na folijo, ki jo barvno natisnemo, nato izrežemo in prilepimo na majico. Takšna majica pod motivom ‘ne diha’, kar je slabost tega tiska, pa tudi nega majice je problematična, saj se folije ne smemo dotikati z likalnikom.
  3. Flex in flock – Na majice lahko tiskamo tudi tako, da iz folije izrežemo motiv, npr. črke, besede in logotipe ter jih prilepimo na majico. Slabost takšne majice je, da je potrebno izdelati motiv, ki ne bo premajhen, saj je vsako takšno folijo potrebno razrezati in ločiti od preostanka folije ter šele nato nalepiti na tekstil.
  4. Sublimacija – na majico lahko natisnete karkoli, lahko potiskate tudi celotni material, vendar z izjemo, da mora biti majica izdelana iz 100% poliestra in bele barve. Na črne majice ni mogoče tiskati.
  5. DTG – direktni tisk na majice je primeren za vse materiale, predvsem bombaž. Na majico lahko natisnemo kakršnokoli sliko oz. motiv, ki ga želimo.

Obstajajo tudi druge kombinacije tiska na majice. Izbira vrste tiska je odvisna predvsem od barve majice, od samega motiva, ki ga želite natisniti in od količine oz. cene, ki ste jo pripravljeni plačati.

V kolikor vas zanima cena in vrsta tiska za vaše majice, vam lahko pri tem pomagamo. Pošljite povpraševanje na ajda@greco.si in opišite vašo idejo. Pomagamo vam lahko tudi pri izdelavi motiva, da bo ta karseda dolgo obstojen in atraktiven.

0

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.